O NOUĂ TEHNOLOGIE PREZENTĂ ÎN ROMÂNIA

prebona-technology

 

Știință a metodelor și a mijloacelor de prelucrare a materialelor, tehnologia Prebona reprezintă crearea unor oportunități enorme de dezvoltare de materiale și produse, cu proprietăți unice și cu aplicabilitate într-o largă paletă la scară industrială.

 

Tehnologia Prebona oferă clienților oportunitatea de utilizare a performanțelor înalte ale materialelor bazate pe sinteza mecanică a particulelor, combinată cu proprietățile naturale ale acestora.

 

Pornind de la dezvoltarea de noi materiale până la integrarea sistemului material în produse și în procesele de producție, Prebona oferă clienților săi suportul necesar în realizarea produsului final, cu calitățile dorite.

 

Produsele Prebona au la bază dispersia de nanoparticule cu miez de dioxid de siliciu (SiO2) în apă. Suprafața acestor particule este modificată astfel încât să permită substanței active o atașare puternică și să ofere materialului proprietăți specifice.

 

Ceea ce deosebește tehnologia Prebona de alte tehnologii bazate pe nanoparticule este faptul că este prietenoasă cu mediul. Procesul utilizează temperatura camerei și o presiune normală cu zero deșeuri.

 

Procesul tehnologic începe de la o particulă de SiO2, de o mărime certă (ex. 50nm). Suprafața particulei este modificată de un agent de cuplare cu afinitate în absorbția atomilor cu proprietăți specifice. Particulele ce au absorbit atomii de Ag (argint) la suprafața lor, combat bacteriile la fel de eficient ca particulele solide de Ag dar utilizând de 1400 de ori mai puțin. O anumită cantitate de argint (Ag) cu tehnologia Prebona își crește de 1400 de ori eficiența, față de aceeași cantitate de argint sub forma AGNP (Ag nanoparticule).

 

Astfel, tehnologia Prebona oferă oportunități uriașe de creștere a eficienței costului în aplicațiile care necesită Ag. Produsele care au la bază tehnonogia Prebona pot fi utilizate în toate cele trei mari domenii și oferă materialelor calități precum: autocurătare sau respingerea depunerii murdăriei (anticoroziv), respingerea infiltrării apei (hidroizolant) și funcții antimicrobiene (antibacterian). Unele dintre produsele noastre bazate pe tehnologia Prebona au fost patentate iar altele sunt în curs de patentare.

Inovația tehnologiei Prebona aparține profesorului suedez Jan-Erik Otterstedt – profesor emerit, specialist în nanotehnologii și știința materialelor minerale, cu o expertiză în cercetare de peste 30 de ani în Europa precum și în SUA și Canada.